Метро

Назад

Метрото е единственото място, от което се добива руда в играта. Освен с копаене в метрото, можете да спечелите руда и като играете на чашки с Монката.

Игра с чашки

Хитрият Монка добре е усвоил математиката и теорията на вероятностите и сега мисли как да метне новобранците. За 500 или 1500 монети вие можете да играете с него в играта „Тука има – тука нема“. В чашките е скрита руда и трябва да я откриете. На негова страна е математиката, на ваша страна е късметът.. Освен това, ако нямате достатъчно време или пък искате да рискувате, то можете да играете всичките си монети наведнъж.

Ако не искате да се цапате в метрото, а ви трябва руда, тогава потърсете Монката.


Плъхотроли

Плъхотролите са всъщност алчни миньори, които толкова дълго време прекарали в мрачните тунели в търсене на руда, че мутирали в нов биологичен вид! И сега те обикалят тунелите в търсене на храна.

Да намериш плъхотрол е доста просто - достатъчно е да спуснете в най-старите тунели на метрото. Тази възможност се предоставя на играчите от 6-то ниво и по-високо. Колкото е по-голямо вашето ниво - толкова повече ще можете да се спуснете:

  • 6-7 ниво — 5 спускания;
  • 8-9 ниво — 10 спускания;
  • 10-11 ниво — 15 спускания;
  • 12-13 ниво — 20 спускания;
  • 14-15 ниво — 25 спускания;
  • 16-17 ниво — 30 спускания;
  • 18 ниво и нагоре — 35 спускания.

Плъхотролите са много силни, така че внимавайте. По правило те нападат по-слаби от себе си герои. Но не усещат миризмата на допинги (дъвки, бонбони и т.н.), затова притежаването на допинги може да обърне ситуацията във ваша полза. В случай на победа над плъхотрол ще получите руда, монети и е възможно да откриете специални сандъци и ключове за тях. Като отворите сандъците може да намерите руда, звезди и мобилни, а също така гранати и храни за груповите боеве.

На всеки 5 спускания ще трябва да се изправите срещу няколко Плъхотрола в групов бой. За такива боеве трябва да се подготвите предварително и да вземете необходими предмети от бойния инвентар. Шансът за получаване на сандъци в такива боеве е по-голям! И ако имате късмет може да срещнете легендарната Царица на Плъхотролите. За да се преборите с това чудовище ще трябва да извикате на помощ ваши приятели, защото тя постоянно увеличава своята армия от обикновени Плъхотроли.

ВАЖНО! Ако се намирате в групов бой с плъхотроли и бъдете убит, но в боя все още има плъхотрол на ваша страна запазете линка от боя във вашия браузър след като излезете, за да догледате боя и да видите как свършва. Ако излезете, но нямате линка, то боят е възможно да заседне и така ще бъде блокиран вашият лов на плъхотроли до неговото рестартиране. Начин за оправяне на подобен проблем е да потърсите в историята на браузъра ви лога на боя с плъхотролите и да го догледате.